Kész házak

Műszaki tartalom

Jó házat csak jó anyagokból!

Alapozás:

  • alap 90 cm mélységig
  • lábazat készítése Leier zsalukőből 2 sor magasságban beton kitöltéssel, Ø 8-as betonacél beépítéssel a két sor zsaluelem között
  • kavicsbetöltés gépi döngöléssel
  • Ø 8-as hegesztett háló vasalással készített 10 cm vastag lemezbeton
  • 1 réteg talajnedvesség elleni szigetelés az egész ház alatt


Falszerkezet:

Classic: 5 x 15 cm hőkezelt, hossztoldott ragasztott favázszerkezet, közte 15 cm vastag Knauf Insulation Fact Plus 35 üveggyapot szigetelés. Belső oldalra párazáró fólia kerül. A falszerkezet mindkét oldalán gipszrost borítást kap. Külső oldalon 10 cm hungarocell kerül felhelyezésre.

Exluzív: 5 x 15 cm hőkezelt, hossztoldott ragasztott favázszerkezet, közte 15 cm vastag Knauf Insulation Fact Plus 35 üveggyapot szigetelés. Belső oldalra párazáró, külső oldalra páradiffúziós fólia kerül. A falszerkezet mindkét oldalán gipszrost borítást kap. Az épület köré 10 cm válaszfaltégla kerül kívülre, 3 cm légrés elhagyásával, illetve 5cm hungarocell kerül felhelyezésre.

Belső főfal: 5 x 15 cm hőkezelt, hossztoldott ragasztott favázszerkezet, közte 15 cm vastag Knauf Insulation üveggyapot szigetelés, mindkét oldalt gipszrost borítással készül.

Válaszfal: 5 x 10 cm hőkezelt, hossztoldott, ragasztott favázszerkezet, közte 10 cm vastag Knauf Insulation üveggyapot szigetelés, mindkét oldalt gipszrost borítással készül.


Födémszerkezet:

Statikai terv szerinti gerendázat készítése, 30 cm vastag gyapot szigeteléssel gipszkarton mennyezettel.


Tetőszerkezet:

Hagyományos állószékes fedélszék I. osztályú fenyőgerendákból, láng és gombamentesítő anyaggal kezelve. Azzuró betoncserép fedéssel és színes alumínium csatornával, valamint lefolyókkal készül.

 


Aljzatok:

A vízszigetelt lemezbetonra lépésálló hungarocell kerül elhelyezésre fólia terítéssel, amire 6 cm vastag aljzatbeton készül.


Villanyszerelés:

Villanyórától biztosítéktáblával, falon belül gégecsőben vezetett MBCU kábeles vezetékezés készül Legrand Valena kapcsolókkal.


Gépészet:

A közműcsonkoktól készítjük a víz és szennyvízrendszer kiépítését a tervrajz szerinti végpontokra. A fűtési rendszer alapáron padló és radiátor fűtés kombinációjával készül, kondenzációs melegvíztárolós gázkazánnal.


Nyílászárók:

Kömmerling 76mm műanyag ablakok  u=0,6 W/m2K 3 rétegű üvegezéssel (igény szerint lehet fa). Beltéri ajtók dekorfóliás vagy CPL tele ajtó választható többféle színben

 

Homlokzat:

A külső alapvakolatra Weber Terranova nemes vakolat kerül. A lábazati rész műgyantás vakolattal vagy kőburkolattal készül.


Festés:

Oldalfalak, mennyezet glettelése, élvédőzése. Diszperziós festés a kívánt színben.


Burkolás:

Fürdőben, wc-ben 2,1 m magasságig csempeburkolat kerül. Aljzatburkolás a terv szerint készül járóláppal, vagy laminált padlóval. Teraszok, külső lépcsők burkolása fagyálló járólappal történik.

 

könnyűszerkezetes családiház - készház típusterveinkről pár szóban:

EXKLUZÍV: ez a típusterv szerint épült készház 104,65 nettó négyzetméter mellett 143,75 bruttó négyzetméter alapterületű. A családiház lakóterének központját a nappali foglalja el, emellett két szoba, egy háló, kamra, háztartási helyiség is része a lakásnak. Nagy terasszal rendelkező könnyűszerkezetes ház kifejezetten jó, családbarát elrendezéssel.Az EXKLUZÍV 2 könnyűszerkezetes házak tulajdonságai: a készház hasznos alapterületén belül a lakás 103,53 négyzetmétert, a garázs pedig közel 20 négyzetmétert foglal el.

 

BELLUS családiház: szolíd utcafronttal és egy sokszögletű nappalival megspékelt könnyűszerkezetes készház, hasznos alapterületéből közel 17 négyzetmétert a garázs, 82 négyzetmétert pedig maga a lakás foglal el.

 

Típusterveink közül a STANDARD könnyűszerkezetes faház megjelenésében talán legnépszerűbb családi ház a fiatalok körében. Méretei miatt ideális első fészekrakó helynek. Ez a készház 77,53 nettó négyzetméter terület mellett 92 bruttó négyzetméter alapterületű.

 

Az Antonius faszerkezetes készház 155 négyzetméteres alapterülettel. A készház alapterülete három szoba, egy tágas nappali és konyha / étkező, fürdőszoba, wc, közlekedő helyiség mellett még egy 3 négyzetméteres gardrób kialakítására is lehetőséget ad.

 

A CLASSIC könnyűszerkezetes ház kisebb, 111 négyzetméteres bruttó alapterülettel rendelkező kulcsrakész családiház. A terasz a ház sarkában helyezkedik el, a konyha / étkező és nappali helyiség egy nagyobb teret alkot. Három szoba, egy fürdő, wc és háztartási helyiség kialakítására van lehetőség. Jól felosztott, ideális faház.
A könnyűszerkezetes készházakról

 


Az alábbiakban igyekeztünk pár kérdést és a rájuk adott válaszokat összeírni, hogy eloszlassuk a készház építés körüli tévhiteket és információt szolgáltassunk a könnyűszerkezetes technológia előnyeiről.

 

Mitől készház a készház?

Ennél az építési technológiánál a falakat előre legyártjuk üzemünkben, ahol méretpontosan, a legkorszerűbb eljárásokkal tudjuk a leendő ház elemeit – a készház paneleket – elkészíteni. Így az építési helyszínen már „csak” össze kell rakni, nincs kitéve az időjárás viszontagságainak addig sem, míg felkerül az épületre a fóliázott födémszerkezet.

 

 

Mennyi idő alatt készülnek el a faszerkezetes készházak?

Egy átlagos méretű készház falszerkezete az előregyártott panelekkel kb. fél nap alatt összeszerelhető, valamint a födémszerkezet és a tetőszerkezet elkészítése kb. egy napot igényel. A szerelés daruk segítségével történik, a technológia rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé.

 

 

A könnyűszerkezetes készházak hőszigetelése nem túl gyenge?

Nem, épp ellenkezőleg! Egy könnyűszerkezetes ház hőszigetelési tulajdonságai sokkal jobbak, mint egy téglaházé, így télen a kellemes meleg mellett kisebb fűtési költséggel lehet számolni.

 

 

Mennyire stabil egy könnyűszerkezetes készház?

Bár sokan fordítva gondolják, de a valóságban egy könnyűszerkezetes készház a szerkezeti konstrukciójának köszönhetően sokkal földrengésállóbb, mint egy téglaház. Nem véletlen, hogy Amerikában a földrengéseknek gyakran kitett területeken szinte kizárólag ilyen típusú épületeket építenek. Mivel a nagypaneles gyártással méretpontosan elkészített falpaneleket csavarral rögzítjük egymáshoz és a fogadó szinthez, egy földrengés során sokkal rugalmasabban tud viselkedni az épület, mint egy hagyományos építésű ház. A könnyűszerkezetes készházak flexibilisebb kialakításuknak köszönhetően képesek elnyelni és csillapítani a rezgéseket, míg egy téglaház merev szerkezeténél fogva nem.

 

 

Nem tesznek kárt a rágcsálók a készház faszerkezetében?

A készházak falpaneljei szárított, hossztoldott, felületkezelt faanyagból készülnek. A speciális gomba- és rovar elleni anyagokkal, állagerősítő anyagokkal kezelt fa a rágcsálók számára sem vonzó, legalábbis az eddig általunk kivitelezett több száz faház esetében egyetlen egy visszajelzést sem kaptunk ilyen problémával kapcsolatban.kérdéseivel keresen bizalommal:

telefon: 70-61 81 621   Nagy Attila

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME